Неуроофталмолошки кабинет је организациона јединица Клинике за неурологију и психијатрију за децу и омладину и обавља високо специјализовану и специјалистичко-консултативну делатност из области дијагностике и лечења неуроразвојних поремећаја, неуролошких обољења и системских обољења која могу захватити и видни систем.

Раде се прегледи испитивања и процене оштрине вида, поремећаја мотилитета, нистагмуса и других невољних поремећаја покретљивости мишића покретача очне јабучице, испитивање неуролошког видног поља, и различите допунске дијагностике (испитивање колорног вида Ишихариним таблицама, егзофталмометрија по Хертелу и др.).

Велико клиничко искуство у раду са децом са посебним потребама је значајно када се дијагностичке и терапијске одлуке морају доносити и онда када је број релевантних анализа мали због отежане сарадње пацијента. Често се обавља тимски/конзилијарни преглед са лекарима других специјалности на одељењу неурологије и психијатрије како у дијагностичком, тако и на терапијском плану.

Лекари неуроофталмолошког кабинета учествују у едукацији лекара свих профила, посебно лекара у оквиру специјалистичког стажа из неурологије, дечје неурологије, дечје психијатрије, офталмологије и др.