Мисија

Клиника за неурологију и психијатрију за децу и омладину је највећа и установа са најдужом традицијом у овом делу Европе која се бави лечењем деце и адолесцената са неуролошким и психијатријским болестима. По својој кадровској, структурној и унутрашњој организацији je научна, едукативна и клиничка установа која пружа савремене здравствене услуге на највишем нивоу из области неурологије и психијатрије развојног доба и чији је главни циљ брига о детету и породици.
Наша Клиника је више од четрдесет и пет година 24 сата дневно отворена за пријем неуролошких и психијатријских болесника узраста до осамнаест година. Ми смо једина медицинска установа у Србији овог профила која обавља ову врсту делатности и у којој у свако доба дана и ноћи деца и адолесценти могу да се обрате за помоћ.
Клиника је комплетно укључена у основне интегрисане академске студије, специјалистичке студије (из области неурологије, психијатрије, медицинске психологије) и последипломске студије на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Визија

Сви наши напори усмерени су ка подизању научне, едукативне и истраживачке делатности, као и здравствене заштите на највиши ниво, како бисмо нашим малим и младим пацијентима и њиховим родитељима обезбедили најсавременији приступ и хуманије окружење за дијагностику и лечење.