Првог априла у Београду је почела манифестација „Недеља аутизма“ дељењем плавих балона пролазницима, пошто плава боја симболише аутизам. Изузетно важан догађај прати песма „Деца без граница“ коју су снимили домаћи познати певачи и музичари. Песму су подржали бројни уметници, певачи и хорови међу којима су: Леонтина Вукомановић, Милан Ђурђевић, фронтмен групе „Неверне бебе“, Тијана Сретковић, Тијана Богићевић, Зејна, Саша Васић, Ђорђе Давид, Давор Јовановић, дечији хор „Чаролија“, као и инклузивни хор „Исон“ под руководством Миодрага Мише Близанца. Током снимања спота пуштено је преко 100 балона плаве боје у знак подршке породица са аутизмом, а у самој реализацији учествовало је више од 200 учесника. 

Директорка Клинике за неурологију и психијатрију за децу и омладину Јелена Ђорђевић рекла је да кроз манифестацију треба приказати да смо спремни за суживот са особама са аутизмом и додала да је замисао да се ова акција рашири по целој Србији.

– Наша замисао јесте да ова акција заправо заживи у целој Србији. Ове године смо је организовали и надамо се да ће попут нашег примера и други градови организовати сличне акције.

Дељењу балона је присуствовала и глумица Аница Добра:

– Плави балони представљају симбол подједнаке важности свих људи. Ово је тренутак да се захвалимо свима нама што постојимо и да схватимо да не треба да сви увек уђу у наш свет него да се и ми потрудимо да уђемо у неки други свет и тиме помогнемо свима нама.